Workshops


Workshops – kreativt skapande för alla

Prova någon av våra populära workshops! I kalendariet på förstasidan ser du när nästa workshop arrangeras. Det finns alltid möjligheten att boka en egen workshop om ni är fler än sex kreativa pysslare.

Corona-info

Våra workshops genomförs i vår väl ventilerade blomsterateljé. För att få bra avstånd när vi binder begränsas höstens öppna workshops till 8 deltagare per tillfälle. Avbokning är kostnadsfri till två dagar innan. Avboka din plats om du känner dig sjuk och hängig.

Det går bra att boka en egen workshop med 4-10 deltagare, antingen på utsatta datum eller vid annat önskat tillfälle.


"TACK ännu en gång för en FANTASTISK kurs! Jag var full av energi när jag kom hem! Gårdagen innehöll jättefina, eleganta, varierande och "enkla" arrangemang. Ibland går det inte att praktisera allt jag lär på en kurs för att jag inte har tillgång till alla tillbehören. Igår fick jag mig en tankeställare om att jag ju faktiskt har mycket hemma som kan återanvändas! Tack för en riktigt inspirerande kurs!


Monica, deltagare för första gången på Blomsterpyssel PÅSK

 

BLOMMOR mitt på bordet


Duka festbordet och dekorera med egenskapad blomsterdekoration. Lär dig några enkla knep med Kreativt Bords blomsterkreatör Catarina och fortsätt skapa hemma.


Vi fokuserar på det dukade festbordet och hur det kan smyckas. Vi skapar tre olika typer av dekorationer och dukar efterhand vårt testbord och kombinerar dekorationerna med dukar, servetter, bordsplacering och belysning.


PRIS 495:-, cirka 3 timmar. Med dig hem får du en bukett, ett oasisarrangemang och lösa blommor att göra en egen "Solitärer i mängd". Dessutom ingår även en fördrink och fika.


ARRANGERAS I HÖST 2020 8 september & 22 oktober

Härliga buketter


Här får du chansen att lära dig att binda buketter. Blomsterkreatören Catarina ger dig tips på vilka blommor som är lätta att kombinera och hur du får dem att hålla bäst. Du får göra tre olika buketter – en liten kompakt, en smal och hög och en fyllig större bukett.


Vi jobbar med säsongsblommor och kombinerar med odlade blommor och det du hittar utomhus just då.


PRIS 495:-, ca 3 timmar. Med dig hem får du tre härliga buketter och bast så att du kan fortsätta binda hemma. Dessutom ingår även en fördrink och fika.


ARRANGERAS I HÖST 2020 9 september, 7 oktober & 10 november

Höstlyx!


Visst är du värd en blomsterkväll! Denna workshop är höstmysig och vi frossar i vad naturen erbjuder. Du får göra en läcker höstkrans på en oasisring att ha på bordet, samt en fluffig höstbukett. 


Ny för i år!


PRIS 495:-, ca 2 timmar. Med dig hem får du en dekoration och en bukett. Dessutom ingår även en höstinspirerad fördrink och fika.


ARRANGERAS I HÖST 2020 17 september, 8 oktober & 21 oktober

TEMA Halloween


Vågar du komma på en läskig kväll i blomsterateljén? Vi bjuder på en läskig drink och kusligt snacks när vi berättar om kvällens utmaningar. Först får du göra en spindelbukett som du bygger upp från ett blomsterrede du själv får skapa. Den andra dekorationen blir en höstig halloweendekoration att ha på bordet.


Den här workshopen passar även pyssliga barn från 10 år. Passa på att pyssla tillsammans en söndagseftermiddag!


PRIS 450:-, ca 2 timmar. Gå 2 för 825:-. Med dig hem får du en dekoration och en bukett. Dessutom ingår även drink och snacks.


ARRANGERAS I HÖST 2020 endast söndagen 25 oktober klockan 15-18.

Skapa med mossa


Det här blir en härligt grön kväll med doft av mossa! Du får skapa fyra mossdekorationer som går att ha inne eller ute. Det blir olika former och storlekar, med mycket dekoration att välja på.


Det här är en bra workshop att gå på tillsammans med ditt barn (från ca 8 år och uppåt).


PRIS 395:-, ca 3 timmar. Med dig hem får du fyra mosdekorationer i olika storlekar. Dessutom ingår även en fördrink och fika. Du kan även köpa med dig stommar för att fortsätta skapa hemma, samt olika ljusslingor.


ARRANGERAS I HÖST 2020  endast 11 november

Blomsterpyssel JUL


Runt första advent är det alltid dags för vår populära workshop där allt fokus ligger på advent och jul. I förväg väljer du bland 12-15 olika dekorationer. Du hinner lätt göra 3-5 dekorationer och ta en fika också. Det finns alltid chans att kompletera med ytterligare material under tiden.

Du kan till exempel välja att göra en dörrkrans, en liten julgrupp, en ljusdekoration eller kanske en vintrig bordsdekoration. Det finns alltid några tradionella dekorationer och några trendiga som är nya för i år. Vilka du kan välja på i år presenteras i början på november.


PRIS 100:- i startkostnad, sedan betalar du för materialet på de dekorationer du valt att skapa.


ARRANGERAS I HÖST 2020 21 november - 3 december vid flera olika tillfällen

SMAK & SKAP med Vingården i Klagshamn


Det här är en upplevelserik workshop i vinets tecken! Du får chansen att skapa med vinrankorna och göra roliga vinkorksdekorationer med kreatören Catarina. Sedan blir det vinprovning väglett av Lena på vingården.


PRIS 395:- I priset ingår ett glas välkomstvin, två dekorationer samt provning av fyra druvrena viner. Antingen vita eller röda.


EXTRA Fina viner 595:- Champagne, varav en prestige 750:-


Priserna är beräknade på 10-14 deltagare. För färre eller fler deltagare, vänligen kontakta oss för en offert. Denna workshop kan just nu endast bokas med en privat grupp på 10-14 personer.

Paketinslagning DE LUX


Många julklappar att slå in? Kom på en kreativ och effektiv workshop. Vi lär ut några bra paketsinslagarknep och du slår in dina inhandlade julklappar. Du hinner slå in 6-10 paket, som är max 50 cm långa.


Du får lära dig hur du hanterar pappret och gör de bästa viken, samt hur du snabbt och lätt virar runt band om ett paket. Men du får även tips på roliga dekorationer skapade av papper, band. färg, naturmaterial eller ljusslingor. Här får du chansen att göra julgranens finaste paket!


PRIS 295:- per person eller 500:- per par (till exempel förälder och barn).


Denna workshop kan just nu endast bokas med en privat grupp på 4-10 personer.

Blomsterpyssel PÅSK


Innan påsk skapar vi härliga dekorationer med grenar, ljuvliga vårblommor och lökar. I förväg väljer du vad du vill skapa och det finns många olika varianter att välja på. Du hinner göra 3-5 dekorationer och fika. Det finns alltid chans att kompletera med ytterligare material under tiden.


Du kan till exempel välja att göra en dörrkrans, en liten grupp ett sätta ute på trappan, en maffig vårbukett eller kanske en färgglad bordsdekoration. Det finns tradionella dekorationer och trendiga för i år. Vilka du kan välja på i år presenteras cirka en månad innan påsk.


PRIS 100:- i startkostnad, sedan betalar du för materialet på de dekorationer du valt att skapa.


ARRANGERAS IGEN VÅREN 2021 strax innan påsk, vid flera olika tillfällen 

Smycka ert BRÖLLOP


Ta med din blivande på en kreativ kväll där ni tillsammans skapar ett moodboard och er dekorationsplan inför bröllopet. Inspireras och låt både tankar och händer skapa.


Vi går igenom varje steg av bröllopet och fokuserar på dekorationsmöjligheterna. Vi funderar tillsammans runt utsmyckningen av brudföljet, hur vigselplats och festlokalen kan dekorreras samt hur ni gör en dukning att minnas. Ni får göra egna bordsdekorationer, samt något litet till gästens kuvert eller ett litet blomstersmycke.


PRIS 395:- per person eller 700:- per par. Då ingår fördrink, fika och de dekorationer ni skapar. Efter workshopen får ni ett foto på ert moodboard samt en dekorationsplan.

ARRANGERAS I VÅR 29 januari, 13 februari & 4 mars 2020, samt på eget önskat tillfälle (4-10 pers)

Boka en egen workshop – minst 6 deltagare


Du kan boka en egen workshop för en hel grupp på minimum 6 personer. Ni kan vara hos oss i Klagshamn eller om ni har egen eller hyrd lokal att vara i.

Perfekt aktivitet för tjejgänget, granngänget eller för att fira någon!

Företagsevent


Vi håller i uppskattade workshops där kreativiteten får alla att släppa loss. Detta är perfekt att lägga till vid en konferens eller ett företagsevent. Kreativt skapande sätter fart på nya idéer!

Presentkort


Att spendera en kväll tillsammans med någon som älskar att skapa kan vara en bra present! Köp vårt presentkort på valfritt belopp som kan lösas in på någon av våra populära workshops.