Blomsterpyssel JUL 2020

Kreativt Bords populära Blomsterpyssel JUL är ett kärt återkommande event runt första advent. Här skapar både den vane pysslaren och nybörjaren sina egna läckra advents- och juldekorationer. Boka din plats redan idag!
Så här är upplägget

Efter en kort, men inspirerande introduktion sätter vi igång och skapar. Det finns gott om tid att hinna göra 3–5 dekorationer vid ett pysseltillfälle. Du bestämmer innan vilka dekorationer du vill göra och det går bra att göra fler av samma sort. Vi pysslar i cirka 3 timmar.

En julig fika ingår i priset och den finns uppdukad att ta av när du behöver en paus.


Välj en dag – boka nu!

Här är årets datum och tider. Antalet lediga platser uppdateras dagligen i listan.

DAG

TID

LEDIGA PLATSER

lördag 21/11

14–17

Genomförd

söndag 22/11

10-13

Genomförd

söndag 22/11

15-18

Genomförd

måndag 23/11

18–21

Genomförd

tisdag 24/11

18–21

Genomförd

onsdag 25/11

18–21

Genomförd

torsdag 26/11

10-13

Genomförd

torsdag 26/11

18–21

Genomförd

lördag 28/11

10-13

FULLBOKAD!

lördag 28/11

15-18

2 platser

söndag 29/11

10-13

4 platser

söndag 29/11

15-18

7 platser - boka med egna gänget!

måndag 30/11

18-21

7 platser - boka med egna gänget!

tisdag 1/12

18–21

FULLBOKAD!

onsdag 2/12

13-16

7 platser - boka med egna gänget!

onsdag 2/12

18–21

FULLBOKAD!

torsdag 3/12

13-16

7 platser - boka med egna gänget!

torsdag 3/12

18–21

3 platser

Kostnad

Du betalar en startavgift på 100 kronor och sedan för material för de arbeten du vill jobba med. Om du exempelvis väljer att göra fyra dekorationer – en krans, en änglaboll, en dörrdroppe och en snöboll – landar det på cirka 500 kronor för allt.

Allt betalas kontant, med swish eller med kort vid kurstillfällets slut.


Anmäl dig idag!

Fyll i din anmälan HÄR eller skicka en anmälan via mejl på catarina@kreativtbord.se. Meddela namn och mejladress till varje pysslare du anmäler. Så fort du har fått en bekräftelse är platsen din. (Den kommer efter 1-2 dagar och har du inte fått någon så kolla gärna din skräppost. Just nu tenderar våra svar att hamna där, framför allt på gmail.)


Välj vad du vill skapa

Årets 21 olika dekorationer ger dig många valmöjligheter. Senast en vecka innan din bokade dag vill jag veta vad du väljer att göra. Hör av dig om du undrar hur svårt något är att göra.

I beskrivningen för varje dekoration står det vad som ingår, materialkostnaden och en beräknad arbetstid. Det hjälper dig att välja.


Alla pysslare välkomna

Du får gärna sprida inbjudan till andra vänner. Efter nya restriktioner kommer vi i år att begränsa varje pysseltillfälle till 7 deltagare för att få en lagom luftig miljö och det finns chans att boka ett eget pysseltillfälle för en mindre grupp (se mer info nedan). 
Pysslet lämpar sig från 10 år och uppåt.


Skaparglädjen är på topp vid varje pysseltillfälle!

Hitta till blomsterateljén

Vi håller till på Möllevägen 27 i Klagshamn. Parkering utmed vägen eller vid vingården. Buss 6 stannar på hållplats Möllevägen utmed Klagshamnsvägen.


Bra att ta med sig

Vi håller till i ett ganska svalt utrymme så det går bra att behålla skorna på eller ta med ett par inneskor. Ha en varm  tröja på dig. Ta gärna med din egen sekatör och självklart din sprudlande skaparglädje!


I Corona-tider

Vi ser till att göra varje pysseltillfälle Corona-säkert. Ni som anmäler er tillsammans får pyssla vid ett eget bord och fika tillsammans. Vi ser till att tvätta av alla beröringsytor ofta med sprit och alltid före varje pysseltillfälle. Det finns hela tiden möjlighet att tvätta eller sprita sina händer.

I år är vi max 7 personer i vår luftiga blomsterateljé samtidigt. Eftersom vi har en hel del material utomhus så blir det bra luftning i ateljén varje gång vi öppnar. Kom ihåg att ha varma kläder!


Boka ett eget pysseltillfälle med ditt kompisgäng/familj

Alla har möjlighet att boka ett eget pysseltillfälle för 4-7 personer. Just nu finns några av våra tider obokade som passar till detta, men vi kan allttid komma överens om en annan tidpunkt som passar både er och oss.


Om du får förhinder

Vi får alla hjälpas åt att tänka på Corona, så om du hostar, har feber eller känner minsta symptom är det bästa att avboka. I år går det att göra fram till 2 dygn före pysseltillfället utan avgift. 
Vet du om i förväg att du inte kan närvara på din bokade plats, så meddela gärna så snart som möjligt för det kan vara andra som står i kö för att få vara med.
Dyker du inte alls upp blir det en no-show-avgift på 500:- för införskaffat material. Du kan självklart få allt du har beställt med instruktioner för att pyssla själv hemma, detta till materialkostnaden (minus startavgiften). Antingen kan en pysslande vän ta med sig material eller så hämtar du det senare. 


Vill du veta något mer om blomsterpysslet?

Du når Catarina på 073-22 90 212 eller via catarina@kreativtbord.se.

Vi håller till i vår mysiga blomsterateljé, där vi bullat upp med mycket bra och varierat material både inne och ute.

Pyssla hemma i år

– beställ en blomsterpysselpåse


Vill du blomsterpyssla hemma i år? Eller kanske överraska någon med en kreativ påse? Beställ en eller flera pysselpåsar med material och instruktion. De dekorationer som kan beställas är markerade i listan - 1, 2, 7, 9, 10, 12, 13, 15, 17, 18 och 20.


Blomsterpysselpåsen kan beställas mellan 21 november till 18 december. Hämtas i Klagshamn eller levereras hem mot en budavgift. 

Ge bort en upplevelse

– köp presentkort till en workshop!


Önskar dina kära eller bästa vännen sig en upplevelse tillsammans med dig? Köp ett presentkort och boka in er på en workshop när det passar er båda.


1 ADVENTSKRANS

Klassikern du gör från stomme till färdig att hänga på dörren. Välj bland mycket färskt kransmaterial och dekorera fantasifullt för att göra den personlig.


Materialkostnad: 160:-  (egen stomme -25:-)

Extra material: ljushållare 29:- styck

Arbetstid: en timme

Beställ som BLOMSTERPYSSELPÅSE.


2 TUNN BOXBUMKRANS MED LJUSSLINGA     NY! 

Du virar en tunn stomme (30-40 cm) med fina buxbomkvistar. Trassla försiktigt in en ljusslinga med batteripacke runt kransen. Kan dekoreras med pynt från pyntbordet eller bara vara grön.


Materialkostnad: 195:-

Arbetstid: tre kvart
Beställ som BLOMSTERPYSSELPÅSE.

3 EUKALUPTUSKRANS ELLER HJÄRTA

Den tunna kransen bunden på en metallring är fortfarande trendig. Prova med eukalyptus och blanda in mjuk tall, torkad brudslöja och andra skirare grenar om du vill. Kan göras både som rund och som ett hjärta.


Materialkostnad: 160:-

Arbetstid: en timme


4 DÖRRDROPPE            FAVORIT I REPRIS

Den populära droppen av vintergrönt att hänga på ytterdörren eller grinden är med i år igen. Du bestämmer själv om den ska vara skirt smal eller busigt bullig. Görs i naturmaterial och med en enkel, hängande dekoration.


Materialkostnad: 100:-

Arbetstid: en halvtimme


5 HALV RINGKRANS     

Bind från två håll på den här tunna metallstommen (ca 20 cm) och klä bara halva ringen. Från mitten kan några kottar eller band hänga ner. Görs i naturmaterial i grönt eller grått.


Materialkostnad: 125:-

Arbetstid: tre kvart


6 CYPRESSBOLL        NY FÖR I ÅR

Prova att fylla en oasisboll med grönt naturmaterial. Ett band eller rep till gör att du kan hänga upp den vid entrén eller i ett träd ute. 


Materialkostnad: 135:-

Arbetstid: tre kvart


7 BYGG EN GRAN       FAVORIT I REPRIS

Granen byggs på en pinne med önskad längd. Toppen böjs och ett hjärta eller kula får tynga ner den. I övrigt odekorerad. Kan stå direkt på bordet eller i en kruka.


Materialkostnad: 135:-

Extra material: ljusslinga 69:-

Arbetstid: tre kvart

Beställ som BLOMSTERPYSSELPÅSE.


8 MOSSKRUKA MED RINGAR            NY FÖR I ÅR

Mossa är härligt att jobba med! Här gör du två tunna mossringar som placeras i en enkel kruka som fylls med en mosskudde. Dekoreras med pynt från pyntbordet.


Materialkostnad: 175:-

Arbetstid: tre kvart


9 MOSSPAKET                    FAVORIT I REPRIS

Gör ett mosspaket att lägga ute vid entrén. Runt det fyrkantiga paketet slår du ett fint band och dekorerar det juligt på toppen med pynt från pyntbordet. 


Materialkostnad: 125:-

Extra material: ljusslinga 69:-, ljushållare 29:-

Arbetstid: en halvtimme

Beställ som BLOMSTERPYSSELPÅSE.


10 MOSSHJÄRTA

Klä en stomme med mossa, dekorera med juligt eller vintrigt pynt. Glamour eller naturligt? Kan ligga direkt på bordet eller monteras på en pinne. Eller kanske hängas upp på dörren?


Materialkostnad: 110:-
Extra material: ljusslinga 69:-, ljushållare 29:-

Arbetstid: en halvtimme

Beställ som BLOMSTERPYSSELPÅSE.

11 PAMPIG DÖRRDEKORATION   FAVORIT I REPRIS  

Bygg en stor dekoration av vintergrönt och grenar som passar fint utanför dörren. Nytt för i år är två mossbollar på pinnar. Allt står i en tät hink som kan kläs eller sättas ner i en korg. Blir ca en meter hög och så vid som du önskar. 


Materialkostnad: 295:-

Arbetstid: en timme

12  SILVERGRÅTT PÅ TRAPPEN      

Planterar ihop en silvervit grupp med tre växter som trivs utomhus. I en zinkskål med en liten silverfigur.


Materialkostnad: 175:-

Extra material: ljusslinga för utomhusbruk 69:-

Arbetstid: en halvtimme

Beställ som BLOMSTERPYSSELPÅSE.

13  JULLANDSKAP I LÅG SKÅL    

Välj en av flera låga skålar och bygg ett litet jullandskap med fyra små växter. Dekorerar med någon knotig gren, en sten och bullig mossa. Sätt i ett litet hus, en ängel eller en tomte. Tips på små saker som kan byggas till. Förhöjer julstämningen på vilket bord som helst!


Materialkostnad: 245:-

Arbetstid: en halvtimme

Beställ som BLOMSTERPYSSELPÅSE.

14  LJUS I KRUKA          FAVORIT I REPRIS    

En ljusgrupp med ett blockljus i en kruka (många att välja bland). Runt ljuset sätter du en taklök, mossa, lite torkade fröställningar och en julig liten figur. 


Materialkostnad: 190:-

Arbetstid: en halvtimme

15  MOSSGRAN MED KUL LJUSSLINGA NY FÖR I ÅR

Först klär du en kon med mossa. Sen virar du en roliga liten ljusslinga med figurer runt granen och dekorerar med några små pärlnålar. 


Materialkostnad: 120:-

Arbetstid: en halvtimme

Beställ som BLOMSTERPYSSELPÅSE.

16  HYACINT I LITEN KRUKA

Gör personligaste julhyacinten i en trendig kruka. Det finns flera olika krukor att välja på. Dekorera den med pynt från pyntbordet.


Materialkostnad: 70:-

Arbetstid: en kvart

17 VIT HYACINT I TOMTESÄCK        NY FÖR I ÅR

En vit hyacint placeras i en vitgrå kruka som är formad som en liten julklappssäck. På mossan ringlar du snögarn och dekorerar sen med pynt från pyntbordet.


Materialkostnad: 70:-

Arbetstid: en kvart

Beställ som BLOMSTERPYSSELPÅSE.

18  LYSANDE AMARYLLIS           NY OCH TRENDIG

En trendig juldekoration där du virar in en mindre amaryllislök i mossa och en ljusslinga. Dessa placeras i en  låg råglas vas (finns rund, cylinder och fyrkantig). 


Materialkostnad: 195:-

Arbetstid: en halvtimme

Beställ som BLOMSTERPYSSELPÅSE.

19 AMARYLLIS MED STÖD      FAVORIT I REPRIS

Amaryllis på lök planteras i en kruka med mossa och pynt. Du bygger ett stöd av tre pinnar och två kransar, vilka kan kläs med antingen buxbom eller garn.


Materialkostnad: 195:-

Arbetstid: tre kvart

20 JUL I KRUKA         

En mer traditionell julgrupp med tre växter i en kruka. Dekorera med en julig liten figur och annat pynt från pyntbordet. 


Materialkostnad: 175:-

Arbetstid: en halvtimme

Beställ som BLOMSTERPYSSELPÅSE.

20 JULKRUKA DELUXE        NY FÖR I ÅR

En pampig julgrupp i en kruka som är prefekt att ge bort i adventspresent! En vacker kruka med en amaryllis, hyacint och stor taklök dekoreras med ett dekorativt stöd och pynt från pyntbordet. 


Materialkostnad: 325:-

Arbetstid: en halvtimme


WORKSHOP: Blomsterpyssel JUL              Årets dekorationer – traditionella, favoriter, nya!