Blomsterpyssel JUL 2019

Kreativt Bords populära Blomsterpyssel JUL är ett kärt återkommande event runt första advent. Här skapar både den vane pysslaren och nybörjaren sina egna läckra advents- och juldekorationer. Boka din plats redan idag!
Så här är upplägget

Efter en kort, men inspirerande introduktion sätter vi igång och skapar. Det finns gott om tid att hinna göra 3–5 dekorationer vid ett pysseltillfälle. Du bestämmer innan vilka dekorationer du vill göra och det går bra att göra fler av samma sort. Vi pysslar i cirka 3 timmar.

En julig fika ingår i priset och den finns uppdukad att ta av när du behöver en paus.


Välj en dag – boka nu!

Här är årets datum och tider. Antalet lediga platser uppdateras dagligen i listan.

DAG

TID

LEDIGA PLATSER

lördag 23/11

14–17

Genomförd

söndag 24/11

10-13

Genomförd

söndag 24/11

15-18

Genomförd

måndag 25/11

18–21

Genomförd

tisdag 26/11

18–21

Genomförd

onsdag 27/11

18–21

Genomförd

torsdag 28/11

18–21

Genomförd

lördag 30/11

10-13

Genomförd

lördag 30/11

15-18

Genomförd

söndag 1/12

10-13

6 platser

söndag 1/12

16-19

Genomförd

måndag 2/12

18-21

7 platser

tisdag 3/12

18–21

FULLBOKAT!

onsdag 4/12

18–21

4 platser

torsdag 5/12

18–21

4 platser

Kostnad

Du betalar en startavgift på 90 kronor och sedan för material för de arbeten du vill jobba med. Om du exempelvis väljer att göra fyra dekorationer – en krans, en änglaboll, en dörrdroppe och en snöboll - landar det på cirka 500 kronor för allt.

Allt betalas kontant, med swish eller med kort vid kurstillfällets slut.


Anmäl dig idag!

Fyll i din anmälan HÄR eller skicka en anmälan via mejl på catarina@kreativtbord.se. Meddela namn och mejladress till varje pysslare du anmäler. Så fort du har fått en bekräftelse är platsen din. (Den kommer efter 1-2 dagar och har du inte fått någon så kolla gärna din skräppost. Just nu tenderar våra svar att hamna där, framför allt på gmail.)


Välj vad du vill skapa

I år finns det 20 olika dekorationer att välja mellan. Senast en vecka innan din bokade dag vill jag veta vad du väljer att göra. Hör av dig om du undrar hur svårt något är att göra.

I beskrivningen för varje dekoration står det vad som ingår, materialkostnaden och en beräknad arbetstid. Det hjälper dig att välja.


Alla pysslare välkomna

Du får gärna sprida inbjudan till andra vänner. Begränsat antal platser per tillfälle, 10 platser. Pysslet lämpar sig från 10 år och uppåt.


Skaparglädjen är på topp vid varje pysseltillfälle!

Hitta till blomsterateljén

Vi håller till på Möllevägen 27 i Klagshamn. Parkering utmed vägen eller vid vingården. Buss 6 stannar på hållplats Möllevägen utmed Klagshamnsvägen.


Bra att ta med sig

Vi håller till i ett ganska svalt utrymme så det går bra att behålla skorna på eller ta med ett par inneskor. Ha en varm  tröja på dig. Ta gärna med din egen sekatör och självklart din sprudlande skaparglädje!


Om du får förhinder

Meddela i förväg om du inte kan närvara på din bokade plats. Dyker du inte alls upp blir det en no-show-avgift på 500:- för införskaffat material. Du kan självklart få allt du har beställt med instruktioner för att pyssla själv hemma, detta till materialkostnaden (minus startavgiften). Antingen kan en pysslande vän ta med sig material eller så hämtar du det senare. Avbokar du din plats mer än en veckan innan är avbokningen kostnadsfri.


Vill du veta något mer om blomsterpysslet?

Du når Catarina på 073-22 90 212 eller via catarina@kreativtbord.se.

Vi håller till i vår mysiga blomsterateljé, där vi bullat upp med mycket bra och varierat material.

Ge bort en upplevelse

– köp presentkort till en workshop!


Önskar dina kära eller bästa vännen sig en upplevelse tillsammans med dig? Köp ett presentkort och boka in er på en workshop när det passar er båda.


1 ADVENTSKRANS

Klassikern du gör från stomme till färdig att hänga på dörren. Välj bland mycket färskt kransmaterial och dekorera fantasifullt för att göra den personlig.


Materialkostnad: 150:-

Arbetstid: 1 timme2 MOSSKRANS MED STJÄRNA     NY FÖR I ÅR

En härligt grön mosskrans är stommen du gör först. Sen virar du en skimrande ståltråd som ett hjärta över kransen och virar slutligen en ljusslinga i samma stjärnmönster. Håller sig grön både inne och ute. 


Materialkostnad: 210:-

Arbetstid: tre kvart

3 TUNN JULKRANS ELLER HJÄRTA

Den tunna kransen bunden på en metallring är fortfarande trendig. Prova med eukalyptus, mjuk tall och skirare grenar. Kan göras både som rund och som ett hjärta.


Materialkostnad: 150:-

Arbetstid: 1 timme


4 DÖRRDROPPE            FAVORIT I REPRIS

Den populära droppen av vintergrönt att hänga på ytterdörren eller grinden är med i år igen. Du bestämmer själv om den ska vara skirt smal eller busigt bullig. Görs i naturmaterial och med en enkel, hängande dekoration.


Materialkostnad: 100:-

Arbetstid: ½ timme


5 HALV RINGKRANS     NYFÖR I ÅR

Bind från två håll på den här tunna metallstommen och klä bara halva ringen. I mitten placerar du några kottar, en vacker rosett eller någon annan dekoration. Även fin att torka.


Materialkostnad: 125:-

Arbetstid: tre kvart


6 BORDSKRANS MED LJUS

Vira en krans på halmstomme. Ljushållare i metall för vanliga ljus eller råglasvas med ett blockljus ingår. Har du egna ljushållare så betalar du bara för kransen. Dekorera den så att den passar till julbordet.


Materialkostnad: 275:-

Arbetstid: 1 timme


7  LJUS I KRUKA          NY FÖR I ÅR

En ljusgrupp med ett blockljus i en kruka (många att välja bland). Runt ljuset sätter du en taklök, mossa, lite torkade fröställningar och en julig liten figur. 


Materialkostnad: 190:-

Arbetstid: 1 halvtimme


8 JULGIRLANG            FAVORIT I REPRIS

Girlanger är inne igen och den här i grönt kan du hänga på dörren eller över spisen. Dekorera den med vackra band på ändarna och kanske någon kotte eller kul i mitten. Kan även fungera som en bordsgirlang.


Materialkostnad: 125:-

Arbetstid: tre kvart


9 BYGG EN GRAN       HÄR IGEN

En favorit i repris! Granen byggs på en pinne som du själv väljer längd på. Vi böjer toppen lite och låter ett hjärta eller kula se ut att tynga ner den. I övrigt odekorerad. Kan stå direkt på bordet eller i en kruka.


Materialkostnad: 135:-

Arbetstid: ½ timme


10 MOSSBOLL ELLER MOSSHJÄRTA

Klä en stomme med mossa, dekorera med juligt eller vintrigt pynt. Glamour eller naturligt? Båda modellerna kan ligga direkt på bordet eller monteras på en pinne. Hjärtat är även fint att hänga på dörren. Ljusslingor finns att köpa till.


Materialkostnad: 110:-

Arbetstid: ½ timme

11 ÄNGLABOLL                            FAVORIT I REPRIS       

En liten muehlenbeckia får sväva i en mossboll. På denna monterar du två änglavingar av vita fjädrar. Himla fint att hänga i fönstret!


Materialkostnad: 100:-

Arbetstid: ½ timme

12  MOSSPAKET                    NY FÖR I ÅR

Gör ett mosspaket att lägga ute vid entrén. Runt det fyrkantiga paketet slår du ett fint band och dekorerar det juligt på toppen. 


Materialkostnad: 110:-

Arbetstid: 1 halvtimme

13  JULLANDSKAP I LÅG SKÅL    NY FÖR I ÅR

Välj en av flera låga skålar och bygg ett litet jullandskap med fyra små växter. Dekorerar med någon knotig gren, en sten och bullig mossa. Sätt i ett litet hus, en ängel eller en tomte. Förhöjer julstämningen på vilket bord som helst!


Materialkostnad: 240:-

Arbetstid: 1 halvtimme

14 PAMPIG DÖRRDEKORATION 
Bygg en stor dekoration av vintergrönt och grenar som passar fint utanför dörren. Allt står i en tät hink som kan kläs eller sättas ner i en korg. Blir ca en meter hög och ganska vid. 


Materialkostnad: 290:-

Arbetstid: tre kvart

15  SILVERGRÅTT PÅ TRAPPEN      NY FÖR I ÅR

Planterar ihop en silvervit grupp med tre växter som trivs utomhus. I en zinkskål med en liten silverfigur.


Materialkostnad: 175:-

Arbetstid: 1 halvtimme

16  HYACINT I KRUKA ELLER GLAS

Gör läckraste julhyacinten i en trendig kruka eller glas på fot. Det finns flera olika krukor och glas att välja på.


Materialkostnad: 70:-

Arbetstid: 1 kvart

17 SNÖBOLL                                        NY FÖR I ÅR

En vit hyacint placeras i en snövit, rund kruka. På mossan ringlar du snögarn och dekorerar med en snöig kotte.


Materialkostnad: 70:-

Arbetstid: 1 kvart

18  LYSANDE HYACINTER          NY OCH TRENDIG

En trendig juldekoration är med tre hyacinter i en bred glascylinder. På mossan ringlar du en ljusslinga. 


Materialkostnad: 175:-

Arbetstid: 1 halvtimme

19 AMARYLLIS MED STÖD

Amaryllis på lök planteras i en kruka med mossa och pynt. Du bygger ett stöd av tre pinnar och två kransar, vilka kan kläs med lite buxbom eller garn.


Materialkostnad: 175:-

Arbetstid: 1 halvtimme

20  STÅTLIG JULROS

Julrosen är fin att ha inne över julen. Sen trivs den bra att få komma ut. Den här får stå i en snygg kruka och du dekorerar den med en vacker rosett och en mossboll på pinne.


Materialkostnad: 180:-

Arbetstid: 1 halvtimme


WORKSHOP: Blomsterpyssel JUL              Årets dekorationer – traditionella, favoriter, nya!