Kreativt Bords populära Blomsterpyssel PÅSK sätter fart på både våren och påsken. Här skapar både den vane pysslaren och nybörjaren sina egna läckra vår- och påskdekorationer.

Så här är upplägget

Efter en kort, men inspirerande introduktion sätter vi igång och skapar. Det finns gott om tid att hinna göra 3–5 dekorationer vid ett pysseltillfälle. Du bestämmer innan vilka dekorationer du vill göra och du kombinerar efter ditt tycke och smak. Det går bra att göra fler av samma sort. Vi pysslar i cirka 3 timmar.

Fika ingår så klart i priset och den finns uppdukad att ta av när du behöver en paus.


Sista anmälan är onsdagen 10 april!

Antalet lediga platser uppdateras dagligen i listan.

DAG

TID

LEDIGA PLATSER

tisdag 9 april

18–21

FULLBOKAD!

onsdag 10 april

18–21

FULLBOKAD!

torsdag 11 april

18–21

2 platser

lördag 13 april

10–13

8 platser

söndag 14 april

10–13

10 platser

söndag 14 april

15–18

8 platser

måndag 15 april

18–21

FULLBOKAD!

tisdag 16 april

18–21

FULLBOKAD!

Kostnad

Du betalar en startavgift på 90 kronor och sedan för material för de arbeten du vill jobba med. Om du exempelvis väljer att göra fyra dekorationer - en krans, en hängande lökburk, en liten bukett och en hönsnätsampel  - landar det på cirka 625 kronor för allt.

Allt betalas kontant, med swish eller med kort vid kurstillfällets slut.


Anmäl dig idag!

Fyll i din anmälan HÄR eller skicka en anmälan via mejl på catarina@kreativtbord.se. Meddela namn och mejladress till varje pysslare du anmäler. Så fort du har fått en bekräftelse är platsen din.

Glöm inte att tala om vilka dekorationer du vill göra!


Alla pysslare välkomna

Du får gärna sprida inbjudan till andra vänner. Begränsat antal platser per tillfälle. Pysslet lämpar sig från 10 år och uppåt.


Äntligen får vi sätta fingrarna i jorden och fröjdas av knoppar, blommor och blad!

Hitta till blomsterateljén

Vi håller till på Möllevägen 27 i Klagshamn. Parkering utmed vägen eller vid vingården. Buss 6 stannar på hållplats Möllevägen utmed Klagshamnsvägen.


Bra att ta med sig

Vi håller till i ett ganska svalt utrymme så det går bra att behålla skorna på eller ta med ett par inneskor. Ha en varm och go´ tröja på dig. Ta gärna med din egen sekatör och självklart din sprudlande skaparglädje!


Om du får förhinder

Meddela i förväg om du inte kan närvara på din bokade plats. Dyker du inte alls upp blir det en no-show-avgift på 300:- för införskaffat material. Du kan självklart få allt du har beställt med instruktioner för att pyssla själv hemma, detta till materialkostnaden (minus startavgiften). Antingen kan en pysslande vän ta med sig material eller så hämtar du det senare. Avbokar du din plats mer än en veckan innan är avbokningen kostnadsfri.


Vill du veta något mer om blomsterpysslet?

Du når Catarina på 073-22 90 212 eller via catarina@kreativtbord.se.

Vi håller till i vår mysiga blomsterateljé, där vi bullat upp med mycket bra och varierat material.

ÅRETS DEKORATIONER:

1 PÅSKFRÖJD I GLASVAS

Du bygger ett litet ruffigt vårlandskap i en råglasvas. Grenar, mossa och annat från naturen syns vackert genom glaset och lökarna spirar. En löst bunden grenkrans får ligga på vaskanten.


Materialkostnad: 165:-


Arbetstid: ½ timme

 

  BILD KOMMER!

2 PILDROPPE

Med de böjliga pilgrenarna formar vi en droppe. Den nedre delen  dekoreras med någon vårlök, mossa och kanske något annat pynt. Det här är ett kul alternativ till dörrkrans.


Materialkostnad: 145:-


Arbetstid: ½ timme

3 VIRAD VÅRKRANS

Forma din egen skira krans av pile eller andra genar och dekorera den med fjädrar, band, garn och pärlor. Kan göras både för att hänga på vägg, från taket eller läggas på bordet.


Materialkostnad: 145:-


Arbetstid: 1 timme

4 RING MED SVÄVANDE LÖK

En tunn metallring viras med snöre eller läderrem till en tredje del. Här gör du ett fäst att hänga ringen i. Sedan monterar du en mossvirad lök som får hänga fritt mitt i ringen. Så läcker att hänga i fönstret!


Materialkostnad: 100:-


Arbetstid: ½ timme

5 LITEN HÄNGANDE VAS

Den lilla bulliga glasvasen är perfekt att vira ett fint band runt för att hänga. I den sätter vi korta snittblommor, som sedan kan bytas ut efterhand. Vasen ingår.


Materialkostnad: 65:-


Arbetstid: 1 kvart

6 HÄNGANDE LÖK I BURK

Skapa din egen hängande glasburk och stoppa i spirande lökar inlindade i mossa. Avsluta med snöre runt kanten och en hängande fjäder. Burken kan sedan återanvändas som ljuslykta. Finns även färdiga burkar för den som bara vill plantera.


Materialkostnad: 75:-


Arbetstid: 1 kvart

7 FÅGELBOGRUPP

Vi samlar 3-4 härliga vårväxter i en låg vit skål och virar en skir krans runt om för att få fågelbokänslan. Blandade vårfärger. Ställ den på trappen eller se knopparna spricka ut inomhus. Kruka ingår.


Materialkostnad: 175:-


Arbetstid: ½ timme

8 SÖTASTE VÅRKRUKAN

Välj bland flera olika krukor och vårväxter. Dekorera med grenar, band och sätt i en söt liten påskfigur.


Materialkostnad: 95:-


Arbetstid: 1 kvart

9 PAMPIG DÖRRDEKORATION

Bygg en stor dekoration av knoppiga grenar och en växt som passar fint utanför dörren. Allt står i en tät hink som lätt kan placeras i en korg. Blir ca en meter hög och ganska vid. 


Materialkostnad: 275:-


Arbetstid: ½ timme

10 BORDSDEKORATION

Årets snittblomsterdekoration gör vi i en läcker bambu/majsskål eller mugg. Den blir en låg och bullig dekoration i oasis. Härliga pastellfärger! Skål eller mugg ingår.


Materialkostnad:

Peach Melba i skål 150:-

Tuttifrutti i mugg 100:-


Arbetstid: ½ timme

11 DEKORATION MED VÅRSPRUTT

Vi bygger en hög oasisdekoration i en orange, rak kruka. Här får snittblommorna och grenarna sträva mot solen. Fin att ha i fönstret eller i ändan av ett bord till påsken. Färgsprakande i lime, gult, orange och lila.


Materialkostnad: 175:-


Arbetstid: 30 minuter

12 KOMPAKT VÅRBUKETT

Först gör du en manschett av grenar och i den binder du en kompakt vårbukett. Välj om du vill gör en liten eller stor bukett.


LITEN, cirka 40 cm hög

Materialkostnad: 125:-

STOR, cirka 60 cm hög

Materialkostnad: 195:-


Arbetstid: tre kvart

13 GRENBUKETT

Prova på att binda med spiraltekniken genom att binda en härlig bukett av blandade grenar - spirea, oxel, forsythia, äpple och många andra sorter att välja på.


Materialkostnad: 75:-


Arbetstid: ½ timme

14 TYLLVIPPA eller PAPPERSFJÄDER

Gör tre tyllvippor i glada färger eller pastelldova pappersfjädrar till påskriset. Ett kul alternativ till vanliga fjädrar.


Materialkostnad:

3 av samma för 25:-


Arbetstid: 1 kvart


WORKSHOP: Blomsterpyssel PÅSK